25 anys de Garoinada!

27/01/2016

9 restaurants participen en l’edició d’enguany.

Aquesta  vint-i-cinquena edició de la campanya gastronòmica està dedicada a la memòria del cuiner Pere Bahí, del restaurant La Xicra, un dels impulsors de la Garoinada, que va morir el passat 4 de novembre.

Enguany, els restaurants oferiran un menú que inclou un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un arròs negre de Palafrugell o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant i, de postres, pa amb “Xacolata”. El vi, dels cellers Espelt, i el cafè també hi estan inclosos. El preu del menú varia entre els 35€ i 40€, depenent de l‘establiment. Els restaurants participants són: La Xicra i Xadó de Palafrugell, El Balcó de Calella-Hotel Sant Roc de Calella, Hotel Rest. El Far, Hostal La Llagosta, Hotel Rest. Llafranch, Hotel Rest. Llevant i Hotel Rest. Terramar de Llafranc i el Clot dels Mussols-Hotel Tamariu de Tamariu.

Com a activitats complementàries a la Garoinada, s’ofereixen tres fórmules per venir a passar un cap de setmana gastronòmic i cultural a Palafrugell: l’opció Prèmium (que inclou una nit d’hotel, un menú de la Garoinada, una excursió en vaixell d’època, entrades a totes les instal·lacions culturals i un obsequi), l’opció cap de setmana (que inclou una nit d’hotel, un menú de la Garoinada, entrades a totes les instal·lacions culturals) i la proposta menú + excursió en vaixell d’època. El ventall de preus oscil·la de 110€ als 65€ per persona.

Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en aquestes 25 Garoinades han vetllat per la sostenibilitat del producte central d’aquesta campanya, les garoines. Aquests restaurants sempre han tingut un comportament exemplar i respectuós amb les garoines, fet que es reflecteix en l’adquisició exclusiva a mariscadors professionals.

La Garoinada és el primer acte que s’emmarca dins les accions de celebració dels 50 anys de la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell.

Per a més informació consulteu www.garoinada.cat

Amb la col·laboració de la