Espai Empresa i Emprenedoria

L’Espai Empresa i Emprenedoria és un servei que s’ofereix des de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) que forma part del programa Catalunya Emprèn, essent una entitat dins de la Xarxa Emprèn, que en formen part entitats público-privades distribuïdes al territori que donen servei directe a les persones emprenedores per tal que puguin crear, consolidar i fer créixer la seva empresa. Els serveis de la Xarxa Emprèn estan cofinançats pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu.

Amb la diversitat de serveis que ofereix la Xarxa Empren, es volen satisfer les possibles necessitats amb les quals es pot trobar una persona en el procés d’emprendre; des de què identifica la idea i fins a què l’empresa es consolida en els seus primers anys de vida.


Els serveis que s’ofereixen dins de l’Espai Empresa i Emprenedoria i que són totalment gratuïts són:

Informació i orientació
Acollida, orientació i informació general sobre els serveis i l’itinerari per a la creació d’una empresa.

També es resolen dubtes puntuals relacionats amb el món de l’empresa.

Assessorament
Informació sobre els conceptes bàsics que conformen el pla d’empresa i assessorament individualitzat durant la seva elaboració de la mà de personal expert, que avaluarà la viabilitat de la idea, orientarà sobre les millors solucions i facilitarà suport pels tràmits, subvencions, ajuts i recursos per posar en marxa el projecte.

Formació
Cursos i càpsules de formació per millorar els coneixements i les habilitats en matèria de creació i gestió empresarial, per tal d’augmentar les possibilitats d’èxit de les empreses creades.

Es realitzen cursos i càpsules formatives sobre diferents temàtiques: aparadorisme i packaging en comerç i mercat, estratègies de màrqueting, xarxes socials, tècniques de venta, fiscalitat, finances per autònoms, etc.

Dins aquest espai estem oberts a preparar aquells cursos formatius que es creguin més adequats per a les persones emprenedores i/o empreses, per tant ens podeu fer arribar els vostres suggeriments a ipep@palafrugell.cat

Seguiment tècnic
Assessorament i accions de suport a les empreses creades fins als tres primers anys amb l’objectiu de reduir les probabilitats de fracàs i ajudar-les a aconseguir majors nivells de competitivitat.

Ja has creat la teva empresa i necessites assessorament i/o suport? Contacta’ns i t’ajudarem en tot allò que necessitis.

Sensibilització pel foment de l’esperit emprenedor
Jornades, campanyes de comunicació i difusió de bones pràctiques adreçades a sensibilitzar la població en general i en especial les persones joves per a la creació d’empreses i l’esperit emprenedor.

Es fan xerrades als centres educatius, per a nou vinguts i a diferents col·lectius i en tots aquells casos en els que se’ns demana.

En ocasions es fa conjuntament amb el servei municipal d’ocupació (SOMI) i així també es dóna a conèixer el servei de borsa del que es disposa dins l’IPEP tan per a gent que busca feina com per a les empreses que cerquen personal.

Mediació per a l’accés al finançament

Acompanyament en el procés d’obtenir finançament, per trobar les millors solucions financeres segons el tipus de projecte i fer de mediació en la tramitació de sol·licituds.

Vols saber quines són les subvencions a les que et pots acollir? Nosaltres t’informem.

 

Assessorament per al traspàs de negocis    
Acompanyament i consell en els processos de compra o lloguer dels actius i fons de comerç d’una empresa ja en funcionament per persones emprenedores amb l’objectiu de continuar amb el negoci original i fer-lo créixer. 

 

És molt més fàcil continuar un negoci que ja està en funcionament, amb una trajectòria i una cartera de clients, que no començar-ne un des de zero.

Informació i assessorament de segones oportunitats
Suport a persones que hagin viscut una experiència empresarial fallida o estiguin en procés de tancament. Es tracta de promoure actituds tendents a la superació i perseverança davant del fracàs.

Assessorament a projectes empresarials TIC i pel foment de l’ús de les TIC en la gestió empresarial
Consell expert i serveis especialitzats a empreses TIC i d‘altres per millorar la seva competitivitat en relació amb les àrees de comerç electrònic, facturació electrònica, seguretat informàtica, legislació aplicable a les TIC i màrqueting digital.

En el món en el que vivim és vital està present a internet, per tant, si tens dubtes o problemes en aquest àmbit, t’ajudem!


L’accés als serveis de la Xarxa Emprèn és a través de la pàgina web de Catalunya Emprèn concretament a través del formulari ASSESSORA’T que us permetrà inscriure-us  i ens posarem en contacte amb vosaltres.  També ens podeu contactar via telèfon 972 611 820 o per correu electrònic: ipep@palafrugell.cat

Des de l’Espai Empresa i Emprenedoria s’atenen més de 100 persones al llarg de l’any que busquen diferents tipus de serveis segons les seves necessitats.

Segueix-nos a les nostres xarxes socials:


Ipepempresa                         

@Ipepempresa

 

Recorda que tots els serveis són gratuïts, gràcies al confinançament del Departament d’Empresa i Coneixement i del Fons Social Europeu.

Quant a admin

L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell fundat al 2005 és l’eix vertebrador que agrupa i gestiona totes les àrees que formen part de l'entorn econòmic del municipi i fomenta el desenvolupament local a través de la col·laboració i vincle directe amb la pluralitat de petites i mitjanes empreses.
Aquesta entrada ha esta publicada en Empresa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.