L'Institut Català de les Dones visibilitza més de 570 expertes en més de 170 professions

02/05/2017

professional dona
L’Institut Català de les Dones (ICD) actualitza el Cercador d’Expertes com a  eina que facilita als mitjans de comunicació, les empreses, les institucions, les entitats, i al món acadèmic, la localització de dones per a incorporar-les com a expertes.
Amb l’objectiu d’impulsar la visualització del talent femení i l’apoderament laboral, social, econòmic i polític de les dones, el nou Cercador d’Expertes defineix una gran diversitat d’àmbits professionals i d’expertesa. Actualment compta amb 573 expertes donades d’alta, vinculades a un ventall de més de 170 professions.
La nova eina aposta per la innovació i s’adapta als entorns digitals actuals per connectar amb les noves realitats i necessitats de les dones. Permet la geolocalització, compartir els perfils a les xarxes socials i afegir-hi una fotografia.
Poden sol·licitar l’alta al Cercador d’Expertes totes les dones catalanes, o l’àmbit d’actuació professional de les quals sigui Catalunya, que compleixin els requisits. Per formar-ne part les expertes han de sol·licitar l’alta mitjançant un formulari on cal indicar els mèrits i càrrecs professionals/acadèmics; tenir una experiència professional mínima de 7 anys, formació específica, publicacions científiques o de divulgació, i/o un mínim de 3 projectes desenvolupats en el camp en qüestió. L’ICD podrà comprovar la veracitat de la informació aportada i reclamar documentació justificativa.
L'ICD és un organisme del Govern de la Generalitat de Catalunya, adscrit al departament de la Presidència, que lidera les polítiques per a la igualtat efectiva de dones. La Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes obliga els poders públics a propiciar un marc favorable per a què les dones puguin aportar tot el seu potencial i participin en condicions d’igualtat efectiva. Aquests objectius també donen compliment a les directrius d’igualtat que determina l’Objectiu Nº 5 de l’Agenda 2030 de l’ONU.
Amb la col·laboració de la