Nou pla de desenvolupament econòmic amb les TIC

El Govern de la Generalitat d’acord amb l’Agenda Digital Europea, ha elaborat el nou Pla Digital per tal de fomentar el creixement econòmic, la competitivitat empresarial i l’ocupació de qualitat a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Una de les accions és la creació del portal www.idigital.cat amb servei d’orientació i assessorament, notícies, entrevistes, casos d’èxit, jornades, recursos gratuïts, etc.  
Els beneficiaris d’aquest pla són tant les empreses i ciudadania,  destinataris finals de les polítiques d’impuls de la societat digital catalana del Govern de la Generalitat
El pla es marca com a objectiu posicionar Catalunya en el grup de les 10 euroregions capdavanteres en TIC l’any 2020 i convertir-la, així, en un referent tecnològic a nivell europeu.
Actualment, el Pla idigital compta amb 17 projectes tractors corresponents a quatre gran àmbits (clúster TIC, empresa, ciutadania i administració) que engloben més de 100 projectes o iniciatives particulars.
Entre les accions portades a terme, podem destacar:
  • Creació del nou portal idigital.cat, concebut com un espai funcional i dinàmic, pretén ser l’espai on adreçar-se per obtenir-ne informació. Aquest nou portal absorvirà els continguts i recursos de portals existents fins ara (com TIC.cat i pimestic.cat, que desapareixen com a tals) i n’aglutina d’altres que mantenen la seva pròpia personalitat com a projectes associats al Pla idigital, com ara actic.cat o punttic.cat.
  • Creació del Consell Assessor de les TIC, òrgan col·legiat assessor amb l’objectiu de coordinar les actuacions dels agents sectorials orientades a impulsar les TIC a Catalunya. Està obert a totes les entitats del sector que vulguin adherir-s’hi.
Accedeix als serveis amb  www.idigital.cat

Quant a admin

L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell fundat al 2005 és l’eix vertebrador que agrupa i gestiona totes les àrees que formen part de l'entorn econòmic del municipi i fomenta el desenvolupament local a través de la col·laboració i vincle directe amb la pluralitat de petites i mitjanes empreses.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.